Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΡΕΣ: Ο Νο 1 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΜΑΣ!



Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι είμαστε πολύ πιο επιρρεπείς να αρρωστήσουμε μετά από μια περίοδο στη ζωή μας που κυριαρχείται από το στρες. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) περισσότερο από το 90% των επισκέψεων σε γιατρούς στις ΗΠΑ οφείλονται σε νοσήματα που σχετίζονται με το στρες και αυτό είναι απόλυτα ενδεικτικό του τι πραγματικά συμβαίνει.

Το στρες, ως έννοια, είναι κυρίως συνδεδεμένο με το ψυχολογικό στρες, που βαρύνει κατά πολύ στις μέρες μας, ως νοσογόνος παράγων. Βέβαια, εκτός από το ψυχοσυναισθηματικό στρες, υπάρχουν στη ζωή μας και άλλοι στρεσογόνοι παράγοντες, όπως είναι η σωματική κόπωση, η κακή διατροφή, οι ακτινοβολίες, οι τοξίνες, οι διάφοροι μικροοργανισμοί κλπ. Τι εννούμε όμως όταν λέμε στρες; Σαν στρες ορίζεται οτιδήποτε τείνει να απειλήσει την επιβίωσή μας και κατατείνει στην απάντηση του οργανισμού μας να ανταπεξέλθει σε αυτήν. Τέτοια απειλή για την επιβίωσή μας μπορεί να είναι: Είτε πραγματική, όπως η έκθεση στο κρύο, η σωματική εξάντληση, η έλλειψη τροφής, ή και γενικώς οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα  και απειλεί τη ζωή μας, είτε φαινομενική, δηλαδή φανταστική, όπως οτιδήποτε φοβόμαστε ότι θα μας συμβεί και θεωρείται από το μυαλό μας απειλή για την επιβίωσή μας. Έτσι στην ουσία, είτε απειλούμαστε πραγματικά, είτε θεωρούμε ότι απειλούμαστε, στο σώμα μας ενεργοποιούνται οι ίδιοι πάντα μηχανισμοί που έχουν σαν αποστολή να αυξήσουν την πιθανότητα επιβίωσής μας. Η αντίδραση αυτή (γνωστή και σαν αντίδραση "μάχης ή φυγής") είναι ίδια σε όλες τις βαθμίδες της εξέλιξης των έμβιων όντων και καταγεγραμένη στον αρχέγονο εγκέφαλο όλων των ζώων και συνεπώς και των ανθρώπων. Έτσι ενστικτωδώς, όπως συμβαίνει σε όλα τα ζώα, έτσι και στους ανθρώπους δύο είναι τα βασικά ζητούμενα και οι κυρίαρχες επιδιώξεις για την ίδια την ύπαρξή τους: Η διαιώνιση του είδους και η επιβίωσή τους. Αυτό εξηγεί και το γιατί οποιαδήποτε απειλή, είτε πραγματική, είτε φανταστική κατ' αυτών των δύο ενστικτωδών επιδιώξεων των ανθρώπων, ως έμβιων όντων, παίρνει αυτές τις διαστάσεις. Και το αποτέλεσμα πάντα ίδιο: Υπερέκκριση των ορμονών του στρες, όπως της αδρεναλίνης και της κορτιζόνης, έντονες καταβολικές διαδικασίες και εξάντληση όλου του οργανισμού, αλλά κυρίως του ορμονικού συστήματος, που οδηγεί σε ανεπάρκεια των απαραίτητων ορμονών και προεχόντως των αναβολικών ορμονών. Τελικώς το ενεργειακό μας υπόβαθρο ανισορροπεί και καταλήγει σε εμφανείς πλέον οργανικές βλάβες.
Βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση του χρόνιου στρες παίζει η συνειδητή προσπάθειά μας να μην γινόμαστε έρμαιο των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων, αλλά να αντιμετωπίζουμε την ζωή μας και το περιβάλλον μας με θετικό τρόπο, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Σημαντική επίσης βοήθεια μπορεί να έχουμε και με την μέθοδο του βιοσυντονισμού και ειδικά με τα εξειδικευμένα προγράμματα που διατίθενται για τις περιπτώσεις αυτές, όπως για την αντιμετώπιση του στρες, του άγχους και του φόβου, την ρύθμιση του ορμονικού συστήματος, του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, της εξάντλησης ψυχικής και σωματικής κλπ. και τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε με τις συσκευές της Biomedis με πολύ καλά αποτελέσματα.



Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη προμήθεια και τη χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού, καθώς και ότι αφορά το βιοσυντονισμό γενικότερα,
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: (+30) 6932 256 284 & στο e-mail: biomedis.med@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου